casacumunalumiu

SCAGNU D'INFURMAZIONE È DI TURISIMU.




"A creazione d'un uffiziu di u turisimu era un ingagiamente fermu pigliatu da a nostra squadra. L'aviamu diggià pricizatu, la lege detta "Notre" ci hà cunduttu à equazione è simu dipò une poche di simane pronti à travaglià.
I cunsiglieri cumunitaria, è ne facciu parte, anu militatu ardentemente per chì a cumunità di e cumune Calvi-Balagna, dota u nostru paese d'un infrastruttura d'accolta è d'infurmazione, i risultati sò à l'appuntamentu.
U cunsigliu cumunitariu è u so prisidente
François Marchetti anu accedatu à a nostra legitima pricantula è u prugettu finalizatu da l'architettu di a cumunità di e cumune vene d'esse dipusatu appress’à u serviziu di i permessi di custruisce. Cusì, à partesi di 2019, Lumiu sarà dutatu di quella struttura indispensevule chì sarà gestita indè u quadru di l'Uffiziu intercumunale di u turisimu.
Per via à ella, u nostru paese goderà d'una prumuzione dinamica di u so patrimoniu culturale è naturale è i nostri visitadori puderanu esse accolti da prufessiunali. Cuntribuiscerà, senza dubbitu, à a valurizazione di l'attività di i cummercianti, artigiani è agricultori di a cumuna. "
Jean Paolini

PRISENTAZIONE DI U PRUGETTU ARCHITETTURALE

Custruitu annant'à u patrimoniu scugliosu, Lumiu prisente un'architettura verticale. St'architettura hè sottulineata da muri di restanchi, chì permettenu à u paese di custruiscesi annant'à una forta teppa. U prugettu di l'uffiziu di turisimu intercumunale, situatu annant'à a cumuna di Lumiu, vene pusiziunassi à l'intrata di u paese, dipò a stretta di a ghjesgia. U situ d'impiantazione s'apprisente cum'un ritiru u longu di a stretta lascendu apparisce i sfarenti graniti prisenti annant'à u situ. Ghjè in mezu à quella ricchezza chì u prugettu vene à custruiscesi. Si sprime cum'un muru di sustenimentu in cuntinuità diretta di u scogliu.

U basamentu di l'edifiziu si cuntinueghja per accoglie u lucale à rumenzule casaline è si puntueghje di trè apprufundimenti. Significheghje l'intrata, a finestra di u spaziu d'esposizione è a finestra di u scagnu. Annant'à stu muru di sustenimentu, una massa verticale vene estrudesi. I visitadori francheranu stu basamentu per entre in un patio di fora chì permetterà à i gruppi di visitadori di ritruvassi è di principià a so visita. Stu patio purterà direttamente à a salla d'espusizione chì prisintarà un vulume verticale cuntendu a corsa di u sole, l'eliutrupisimu, à u traversu di u tufone di u tettu. A cala di a salla d'espusizione sarà sposta annant'à un'allegeritu prufonda per ammascà u primu pianu di a strada, per quadrà solu u mare.












Iscrizzione new letter